Το κριθαράκι της νηστείας: 12 συνταγές με θαλασσινά, λαχανικά και όσπρια
_856_685_76.jpg)
Το νηστίσιμο κριθαράκι είναι φαγητό απλό και αγαπημένο. Είναι θαυμάσιο με θαλασσινά –με γαρίδες, σουπιές, καλαμάρια, χταπόδι, όστρακα–, αρωματισμένο με ούζο ή κρασί, νοστιμισμένο με το μελάνι της σουπιάς, με λίγο πέστο μαϊντανού, με μπαχαρικά και μυρωδικά… Εξίσου ωραίο και χορταστικό γίνεται όμως και με λαχανικά ή με όσπρια. Σε χωριά, σε νησιά, σε μοναστήρια, έχουμε συναντήσει πολλά πιάτα με πρωταγωνιστή το ζυμαρικό που βρίσκεται πάντοτε εύκαιρο στο ντουλάπι της κουζίνας: γίνεται γιουβέτσι μελωμένο, ζουμερό ή σπυρωτό, γίνεται σουπίτσα, δίνει υπόσταση, κάνει τα λίγα φαΐ. Στις συνταγές που ακολουθούν θα βρείτε από την κλασική εκδοχή του μακαριστού μοναχού Επιφάνιου για κριθαράκι με «φρούτα της θάλασσας» μέχρι ρεβύθια με μανέστρα όπως τα κάνουν στην Εύβοια. Φαγητά που δείχνουν πόσο γενναιόδωρη είναι η νηστίσιμη κουζίνα όταν βασίζεται σε καλά υλικά και σωστό μαγείρεμα.
Δείτε επίσης
- Eurovision 2025: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός με τη συμμετοχή της Κύπρου
- Παραδόθηκε η πραγματογνωμοσύνη του ΕΜΠ για τα Τέμπη: Στα έλαια των μηχανών αποδίδεται η πυρόσφαιρα -
- Λειψυδρία δεν είναι μόνο όταν δεν έχουμε βροχοπτώσεις - Η άλλη οπτική γωνία στο μείζον πρόβλημα
- Τρίτη και 13:Η ιστορία πίσω από την πιο “γρουσούζικη” μέρα
- Δημοσκόπηση Interview:Στο 30% το ποσοστό της ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14,1%, τέταρτη η Πλ. Ελευθερίας