Το κριθαράκι της νηστείας: 12 συνταγές με θαλασσινά, λαχανικά και όσπρια
_856_685_76.jpg)
Το νηστίσιμο κριθαράκι είναι φαγητό απλό και αγαπημένο. Είναι θαυμάσιο με θαλασσινά –με γαρίδες, σουπιές, καλαμάρια, χταπόδι, όστρακα–, αρωματισμένο με ούζο ή κρασί, νοστιμισμένο με το μελάνι της σουπιάς, με λίγο πέστο μαϊντανού, με μπαχαρικά και μυρωδικά… Εξίσου ωραίο και χορταστικό γίνεται όμως και με λαχανικά ή με όσπρια. Σε χωριά, σε νησιά, σε μοναστήρια, έχουμε συναντήσει πολλά πιάτα με πρωταγωνιστή το ζυμαρικό που βρίσκεται πάντοτε εύκαιρο στο ντουλάπι της κουζίνας: γίνεται γιουβέτσι μελωμένο, ζουμερό ή σπυρωτό, γίνεται σουπίτσα, δίνει υπόσταση, κάνει τα λίγα φαΐ. Στις συνταγές που ακολουθούν θα βρείτε από την κλασική εκδοχή του μακαριστού μοναχού Επιφάνιου για κριθαράκι με «φρούτα της θάλασσας» μέχρι ρεβύθια με μανέστρα όπως τα κάνουν στην Εύβοια. Φαγητά που δείχνουν πόσο γενναιόδωρη είναι η νηστίσιμη κουζίνα όταν βασίζεται σε καλά υλικά και σωστό μαγείρεμα.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- 33 μακαρονοσαλάτες και μακαρονάδες χωρίς μαγείρεμα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Τα αμπελόφυλλα δεν είναι μόνο για ντολμάδες: 18 συνταγές για να τα δείτε… αλλιώς
- Μουσακάς με μοσχαράκι κρασάτο και βασιλικό
- Ντομάτες γεμιστές: 16 συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται