Το Τυμπάκι στο δρόμο των τεχνών

  14 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Το Τυμπάκι στο δρόμο των τεχνών

Έρχεται η γιορτή των τεχνών


Για δεύτερη χρονιά οι Τέχνες έχουν γιορτή στο Δήμο Φαιστού. Για δεύτερη χρονιά οι καλλιτέχνες επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του Δήμου, εκθέτουν τα έργα τους στη θέα όλων ημών ντόπιων αλλά και ξένων επισκεπτών ξεκινώντας από το Τυμπάκι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 18.00 στο χώρο των Νηπιαγωγείων.

Παρατηρώντας τα ίχνη της ευτυχίας που ακόμα διακρίνονται, μετρώ την σπανιότητα τους!

Με τη σκέψη αυτή αναθαρρεύω, γιατί είναι σπάνιο τούτες τις ημέρες να μιλάμε για τέχνες και φεστιβάλ και για πολιτισμό με θέρμη περίσσια και μάλιστα, εθελοντικά ! Σ’ αυτή την αποκοτιά όλων ημών που συμβάλουμε - από το δικό του μετερίζι ο καθείς - συμπορεύεται και συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Όλο αυτό το εγχείρημα ακροπατεί και χαράζει το δρόμο προς το φως.

Ας ακολουθήσουμε προσεκτικά σαν σε προσκύνημα, όλες τις εκδηλώσεις τεχνών, αρχής γενομένης από την παρουσίαση των έργων Ζωγραφικής, από το εργαστήρι του Τυμπακίου με τον μεγάλο Μεσαρίτη ζωγράφο, Αριστόδημο Παπαδάκη.

Ο Παπαδάκης, δίχως πολλά περίτεχνα φτιασίδια, έτρεξε στο κάλεσμα πολιτισμού και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να έχουμε στη θέα των ματιών μας τα έργα της δουλειάς αυτής.

Την πρώτη ημέρα του δεύτερου Φεστιβάλ Τεχνών, από τις 18.00 – 21.30 στην αίθουσα των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου, θα περιηγηθούμε στα έργα ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής του εργαστηρίου Τυμπακίου με δάσκαλο τον ζωγράφο Αριστόδημο Παπαδάκη και θα ονειρευτούμε σαν παιδιά, ταξιδεύοντας νοερά σε θάλασσες πολιτισμού.

Στις 21.00 στην πλατεία Τυμπακίου θα έχουμε την ευκαιρία να κοινωνήσουμε νοερά, μέσω της μουσικής του συγκροτήματος «Labyrythmos”, το ιερό νάμα πολιτισμού και μνήμης από τις χαμένες πατρίδες της Μ. Ασίας και να περιηγηθούμε με τους ήχους της κρητικής και πολίτικης λύρας, του μπουλγαρί, του μαντολίνου και του τραγουδιού το νάκλι, από τον πολυτάλαντο Αλέκο Καλεμάκη. Στο μουσικό αυτό περιβόλι δε θα μπορούσε να λείπει η αηδονολαλούσα Εύα Κορνάρου, η οποία ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία 23 χρόνια.

Ο δεξιοτέχνης του λαούτου Αντωνάκης Δημήτρης αλλά και του μπουλγαρί, μαντολίνου και τραγουδιού, συνθέτει το μουσικό συγκρότημα. Η Στεφανάκη Μαρία με δημιουργική έμπνευση στην ποίηση και δημιουργία τραγουδιών αλλά και αριστοτέχνης στα κρουστά μπεντίρ και τουμπερλέκι, θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά τέχνης.

Ο Αθουσάκης Αντώνης με την ξεχωριστή φωνή του και ο Harry Lohrmann επαγγελματίας μουσικός – με σπουδές στο πιάνο και ακορντεόν θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι με χρώματα Κρήτης, Ελλάδας, Μ. Ασίας, Πόντου και αρώματα Μεσογείου. Ένα μουσικό ταξίδι από τις εποχές του χθες, στα μουσικά μονοπάτια του σήμερα.

"Σαν ανοίξεις με προσοχή το κουτί των Τεχνών μια – μια κι όλες μαζί οι Τέχνες σε οδηγούν στα ίχνη της ευτυχίας, ακολούθησέ τις!"

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”]

 

  14 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα