Τραπέζι για την 25η Μαρτίου: από μύδια αχνιστά και αγκινάρες με γαρίδες μέχρι κροκέτες μπακαλιάρου!

  25 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τραπέζι για την 25η Μαρτίου: από μύδια αχνιστά και αγκινάρες με γαρίδες μέχρι κροκέτες μπακαλιάρου!

Μεσημέρι 25ης Μαρτίου: Καλούμε φίλους στο σπίτι για να γιορτάσουμε μετά την παρέλαση τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την ελληνική επανάσταση του 1821. Έχουμε κάνει τις ετοιμασίες μας και έχουμε σχεδιάσει ένα μενού διαφορετικό από κάθε άλλη φορά. Ένα μενού, που μας πρότεινε ο σεφ Περικλής Κοσκινάς. Για την ακρίβεια ο σεφ μάς έδωσε περισσότερες ιδέες και εμείς απλώς διαλέξαμε αυτές που ταιριάζουν στα γούστα τα δικά μας αλλά και της παρέας μας. Τα γεύματα μάλιστα τα χωρίσαμε σε είδη για είναι πιο εύκολο να διαλέξετε κι εσείς! Καλή επιτυχία και καλά μαγειρέματα!

 

ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ

Αγκινάρες με γαρίδες και μυρώνια ή
Σιγοψημένες σουπιές με αρακά ή
Μύδια αχνιστά με μπίρα και τσίλι

 

ΚΥΡΙΑ ΠΙΑΤΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με άνηθο και πατάτα
Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και σταφίδες στον φούρνο

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

Ρύζι με κουκουνάρι και δυόσμο

 

ΣΑΛΑΤΕΣ

Παντζαροσαλάτα με σπανάκι και πορτοκάλι ή
Σπαράγγια με κουκουνάρι και λεμόνι

Και τι θα πιούμε;

Εθνική εορτή σήμερα και τα καθωσπρέπει σπιτικά μοσχοβολούν μπακαλιάρο! Το μενού μάς προσανατολίζει σε λευκά τραγανά κρασιά Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, ξηρό Μοσχάτο, Chardonnay – χωρίς βαρέλι. Οι αγκινάρες και τα σπαράγγια θα ενθουσιάζονταν και με ένα ξηρό καλής ποιότητας αφρώδες. Ομως, αν θέλουμε να παραμείνουμε στο πνεύμα της ημέρας, θα ανοίξουμε μια καλή new age Ρετσίνα, γιατί τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα από αυτή με τον μπακαλιάρο! Σας προτείνω, δε, με το μελωμένο κυρίως πιάτο με τα κρεμμύδια, να ανοίξετε μια ροδόχρωμη Ρετσίνα από Ξινόμαυρο. Το άσμα της ημέρας «Ολη η δόξα κι όλη η χάρη» ας απονεμηθεί σήμερα στον εθνικό μας οίνο που βαδίζει στην παλιγγενεσία του.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις προτάσεις για το μενού της 25ης Μαρτίου

 

  25 March, 2023 ΑΡΘΡΑ