Η Βραζιλία στέλνει στρατό στον Αμαζόνιο για τις πυρκαγιές
Μαίνονται οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Αμαζόνιο, καταστρέφοντας στο πέρασμά τους χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.
Μαίνονται οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Αμαζόνιο, καταστρέφοντας στο πέρασμά τους χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα λείψουν ωστόσο οι τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από την Τρίτη.
Δεύτερη ευκαιρία σε περισσότερα από 400.000 αυθαίρετα με πολύ μεγάλες παραβάσεις και για τα οποία προβλέπεται κατεδάφιση έπειτα από 30 χρόνια αναμένεται να δώσει η Ψηφιακή Τράπεζα Γης μέσω της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης.
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κίνησης συνεργείων καταπολέμησης κουνουπιών για το διάστημα 26/08/2019- 30/08/2019.
Γνωστοποιήθηκαν οι νέες προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ και πλέον μετράμε αντίστροφα για τις κληρώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου (18:00) στα γραφεία της Ένωσης.
Συνελήφθη προχθές (23.08.2019) μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού 33χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να τρέχουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Θα ηταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος, αν και ήρθε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βιάννου με ιδιωτικό ελικόπτερο.
Άρης και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην πρεμιέρα τους στη Σούπερ Λίγκα, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν σωρεία ευκαιριών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Σε έργα του Δημοσίου μέσα από εργολαβίες πρασίνου, δεντροφυτεύσεων, αποψιλώσεων κ.λπ. αναμένεται πλέον να μπορούν να προσλαμβάνονται οι απόφοιτοι της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς στον Αμπελούζο, που ετοιμάζεται και πάλι να ανοίξει τις πύλες της και να δεχτεί τις νέες εγγραφές των σπουδαστών της από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός από την αιματηρή επίθεση ενός 15χρονου στη Μονάδα Φιλοξενίας Ανηλίκων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Σε δύο πυρκαγιές, στην περιοχή της Μεσαράς, έσπευσαν χτες οι πυροσβέστες.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες στο Δημαρχείο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στα Πεζά.
Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Τίτου τιμά σήμερα, 25 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο Απόστολος Τίτος, ο οποίος ήταν Έλληνας στην καταγωγή, ήταν πολύ μορφωμένος. Έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο, με τον οποίο και συνεργάστηκε, στην διάδοση του Ευαγγελίου.
Πότε ἔγιναν τά ἐγκαίνια τοῦ Ἱ. Ν. Ἁγ. Τίτου Τυµπακίου
Η πόλη της Γόρτυνας, η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας της Κρήτης και της Κυρηναϊκής (σημερινή Λιβύη) και έδρα του επισκόπου Κρήτης, από τον 4ο αιώνα υπαγότανστο ανατολικό ρωμαϊκό κράτος και αποτελούσε κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο μια ακμαία πόλη και έδρα της αρχιεπισκοπής. Ενδεικτικός της ακμής της, κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια , είναι ο μεγάλος αριθμός μνημείων που έχουν ανασκαφεί ή εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή.
Σειρά μέτρων εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 η πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προκαλεί η υπογεννητικότητα στο συνολικό αριθμό των στρατευμένων της χώρας μας.
Με μήνυμα της στο Twitter, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σημερα