Εκτός Κ.Υ. Μοιρών για 3 μήνες κι ούτε «συγγνώμη» για τον τραυματία γιατρό που δέχθηκε επίθεση

patris.gr  24 January, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκτός Κ.Υ. Μοιρών για 3 μήνες κι ούτε «συγγνώμη» για τον τραυματία γιατρό που δέχθηκε επίθεση

Ακριβά «πληρώνει» την επίθεση που δέχθηκε από συνοδό ασθενούς που προσπαθούσε να περιθάλψει, γιατί κινδύνευε η ζωή του, ο γενικός γιατρός του Κ. Υ. Μοιρών διευθυντής ΠΕΔΥ Σταύρος Καλπαδάκης.

Όπως είπε στην «Π»  ο γιατρός που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε με κάταγμα στο ισχίο και σπασμένα πλευρά  θα πρέπει να μείνει εκτός εργασίας για 3 μήνες μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να μπορεί να οδηγεί για να πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας στο Τυμπάκι.

«Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και ο άνθρωπος που με τραυμάτισε δεν επικοινώνησε για να μου πει ούτε μία  «συγγνώμη» ανέφερε ο ίδιος.

Ωστόσο πληροφορίες λένε ότι την επόμενη ημέρα και ενώ ο γενικός γιατρός νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο o νεαρός που τον έσπρωξε πήγε ξανά στο Κέντρο Υγείας σαν να μη συμβαίνει τίποτα και έβγαλε μια ακτινογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, όταν νεαρός ασθενής με πολύ χαμηλό σάκχαρο πήγε στο Κ.Υ. συνοδευόμενος από έναν φίλο του.

Ο γιατρός τού έκανε ένεση ινσουλίνης γιατί υπήρχε σοβαρός κίνδυνος, εκείνος όμως που ήταν εριστικός και ρωτούσε συνέχεια την αγροτική γιατρό «τι του κάνετε;» ήταν ο συνοδός του, ο οποίος έλεγε «δεν θέλω να κάνει το εμβόλιο».

Ξαφνικά ο ασθενής πέταξε τον ορό, το σημείο γέμισε αίματα και  έτρεξε στην έξοδο να φύγει όπου τον ακολούθησε ο γιατρός για να τον πείσει να επιστρέψει πίσω να συνεχίσει την ινσουλίνη, γιατί υπήρχε ρίσκο για την υγεία του.

Τότε ο συνοδός του τον έσπρωξε δυνατά και έφυγε τρέχοντας με τον φίλο του.

Ο γιατρός «προσγειώθηκε» στο δάπεδο και υπέστη κάταγμα στο δεξί ισχίο και στα πλευρά, πήρε όμως παυσίπονο και επέστρεψε στο εξεταστήριο μαζί με την αγροτική γιατρό και συνέχισαν να βλέπουν ασθενείς.

Μετά από περίπου 5 ώρες, όπως μας είπε, έφυγε και πήγε για εξετάσεις και νοσηλεία στο Βενιζέλειο.

Το περιστατικό καταδικάστηκε από πολλούς φορείς της υγείας, ενώ με απόφαση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

 

patris.gr  24 January, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ