Γεμάτο το πρόγραμμα των Σαμαρειτών Μοιρών

mesaralive.gr  29 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γεμάτο το πρόγραμμα των Σαμαρειτών Μοιρών

Πολλές οι εκδηλώσεις και ειδικά το τριήμερο που μας πέρασε στο Δήμο Φαιστού, οπότε και οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ήταν «στο πόδι» για να καλύψουν υγειονομικά τις εκδηλώσεις ύστερα από κάλεσμα των φορέων που τις διοργάνωσαν.

Παρέλαση

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Στο πλαίσιο εορτασμού οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέλασαν στις Μοίρες μαζί με τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς, συλλόγους και ιδρύματα, τιμώντας τους ήρωες του ΄21 αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που παρευρέθηκε στους χώρους των εκδηλώσεων.

 

Παμμεσαρίτικοι αγώνες

Την ίδια ημέρα στο Στάδιο Μοιρών  διοργανώθηκαν όπως κάθε χρόνο οι Παμμεσαρίτικοι Αγώνες Στίβου 2016, με διοργανωτή το Δήμο Φαιστού και με πρωταγωνιστή για μια ακόμα χρονιά τη μαθητιώσα νεολαία της Μεσαράς.

Το Δημοτικό Στάδιο Μοιρών «ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ» πλημμύρισε από κόσμο, καθώς ήταν μεγάλη η συμμετοχή των αθλητών, αλλά και του κόσμου που πήγε να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Παρόντες ήταν και φέτος οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του τμήματος Μοιρών για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων ύστερα από κάλεσμα των διοργανωτών.

 

Στο Ζαρό

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25η Μαρτίου έως και αργά το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου η παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του τμήματος Μοιρών στο Ζαρό ήταν συνεχής καθώς έλαβε χώρα με τεράστια επιτυχία ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας. Με δύο βάρδιες κάθε μέρα και πάνω από 30 Εθελοντές συνολικά οι Σαμαρείτες Μοιρών κάλυψαν υγειονομικά την εκδήλωση και παρείχαν Πρώτες Βοήθειες όπου υπήρχε ανάγκη καθώς η παρουσία των διαγωνιζόμενων αλλά και των επισκεπτών ήταν πολύ μεγάλη.

 

20ωρο Πρόγραμμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ωρο πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες την Κυριακή 27 Μαρτίου το οποίο έλαβε χώρα στο Τυμπάκι έπειτα από το κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν τα μαθήματα τους πλήρως ικανοποιημένοι από την πορεία των μαθημάτων.

Το πρόγραμμα είχει διάρκεια 20 ωρών και η εκπαίδευση περιελάμβανε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας απλός πολίτης, ώστε να παρέχει Πρώτες Βοήθειες σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι του, στον δρόμο, στον χώρο εργασίας.

Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από την θεωρητική διδασκαλία και την εμπλοκή των εκπαιδευόμενων σε πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων και οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Το πτυχίο αυτό αποτελεί το βασικό επίπεδο πιστοποίησης γνώσεων Βασικής Παροχής Πρώτων Βοηθειών και όπως όλα τα πτυχία που εκδίδονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

 

mesaralive.gr  29 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα