Light γλυκό ψυγείου με 2 υλικά, σοκολάτα και κεράσια

Υλικά
Μερίδες: 6-7
350 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι (καθαρό βάρος) + επιπλέον για το γαρνίρισμα
250 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
λίγο κακάο ή τρούφα, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κεράσια μόνο με 2 υλικά, ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κεράσια και τα βράζουμε σε νερό για 5-7 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα πολτοποιούμε μέσα σε ένα μπολ με ραβδομπλέντερ (ή σε έναν πολυκόφτη).
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ως εξής:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και στερεώνουμε στο χείλος της ένα μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει την κουβερτούρα. Όσο λιώνει, την ανακατεύουμε για να μην καεί.
- Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από τον πολτό των κερασιών και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά με το ραβδομπλέντερ, χωρίς να το ανασηκώνουμε, για να μη δημιουργηθεί αφρός (ή ανακατεύουμε απλώς με μια κουτάλα).
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6-7 ποτήρια της επιλογής μας χωρίς να τα γεμίσουμε πολύ ή σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα (2-3 ώρες). Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο κακάο ή τρούφα και φρέσκα κεράσια.
Δείτε επίσης
- Αρχελών: Πρώτα χελωνάκια και στην Κρήτη!
- Ριζόφτερα: Αυλάια στη φετινή χρονιά με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα
- Τα Μινωικά Ανάκτορα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
- Νικολιδάκης: “Όχι” σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Δ Φαιστού
- Ζαρός: εκδηλώσεις από τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο τον Ιούλιο