Μοίρες: Φεστιβάλ Τεχνών στο αλσύλλιο (φωτο)

  26 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μοίρες: Φεστιβάλ Τεχνών στο αλσύλλιο (φωτο)

Το όμορφο ταξίδι της ψυχής συνεχίζει την πορεία του αποχαιρετώντας τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου με τελευταίο σταθμό το όμορφο Καμηλάρι. Ήταν μια βραδιά ονείρου που αναμνήσεις έφερε στο νου μας.

Σήμερα το απόγευμα από τις 7.30μ.μ. ανοίγει την αυλαία του στο Αλσύλλιο το Φεστιβάλ Τεχνών 2019, με την έκθεση εικαστικών από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας [Αγιογραφία, Ψηφιδωτό, Ντεκουπαζ, Μικτές τεχνικές].

Επιπρόσθετα, την έκθεση θα κοσμούν με τα έργα τους ο γλύπτης Γιάννης Κοντός με περίτεχνες λαξεύσεις σε πέτρα, το χειροποίητο κόσμημα και στον εσωτερικό χώρο της Σκηνής Γ του Αλσυλλίου θα φιλοξενούνται έργα ομαδικής έκθεσης της Βούλας Λαδουκάκη, Ειρήνης Σφακιανάκη και της Μαρίας Κουρμούλη.

Η θεατρική δράση από το ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ θα παρουσιάσει το έργο: « Νάρκισσος και Ηχώ» με τους:

Ιωάννα Κακούρη: Ηχώ,

Σταύρο Νικολούδη: Νάρκισσος,

Εμψυχώτρια – Αφηγήτρια: Ιφιγένεια Γρινιαράκη,

 Σκηνικά: Αλεξάνδρα Ζαχαριουδάκη και

Φώτα – ήχος: Αριστοτέλης Αλεβυζάκης. Η παράσταση αρχίζει στις 21.00.

Λίγα λόγια για τον μύθο…

Η Ηχώ (αρχ. ᾿Ηχώ) ήταν ορεσίβια Νύμφη στην ελληνική μυθολογία, που οι Μούσες την δίδαξαν άσμα, αυλό και σύριγμα. Έτσι έμεινε γνωστή για τη μελωδική φωνή της. Κατ΄ άλλη παράδοση η Ηχώ, σε μια περιπλάνησή της στα δάση, είδε και ερωτεύτηκε το Νάρκισσο. Προσπάθησε να τον σαγηνέψει με την ομορφιά της, αλλά εκείνος ήταν απορροφημένος από τη δική του ομορφιά.

Χρησιμοποίησε τότε τη φωνή της, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Αυτή η απόρριψη είχε ως αποτέλεσμα η νύμφη να πέσει σε βαθιά θλίψη, να κρύβεται στα δάση και η φυσική της υπόσταση να εξαφανιστεί σιγά σιγά έτσι ώστε να μείνει μόνο η φωνή της, που κι αυτή ακόμα ακούγεται ως επανάληψη λέξεων άλλων. Έτσι όταν οι θεοί από οίκτο τη μεταμόρφωσαν σε βράχο, διατήρησε την ιδιότητα της επανάληψης των τελευταίων συλλαβών της όποιας φωνής έφθανε σ΄ αυτόν.

 Ο Νάρκισσος τιμωρήθηκε από την Νέμεση [τη θεά της απονομής του δικαίου] και βλέποντας στη λίμνη το είδωλό του το ερωτεύτηκε τόσο, που μη δυνάμενος να τ’ αγγίξει έπεσε στη λίμνη και πνίγηκε.

Η βραδιά της πρώτης ημέρας στο Αλσύλλιο συνεχίζεται με την μουσική συναυλία από το συγκρότημα LABYRYTHMOS, σ’ ένα μουσικό ταξίδι από τις εποχές του χθες στα μουσικά μονοπάτια του σήμερα. Μέσα από τους ήχους της κρητικής και πολίτικης λύρας, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι του μουσικού – λυράρη Αλέκου Καλεμάκη.

Με το τραγούδι της εξαιρετικής καλλιτέχνιδος Εύας Κορνάρου η οποία ασχολείται επαγγελματικά  τα τελευταία 23 χρόνια περνώντας από μουσικούς δρόμους ρεμπέτικων, λαϊκών, παραδοσιακών, έντεχνων, ροκ διαδρομών.

Ο Αντωνάκης Δημήτρης δεξιοτέχνης στο λαγούτο, μπουλγαρί, μαντολίνο και  στο τραγούδι. Η Στεφανάκη Μαρία με κρουστά [μπεντίρ, τουμπερλέκι] με δημιουργική έμπνευση στην ποίηση και δημιουργία τραγουδιών.

Φιλική συμμετοχή: Harry Lohrmann επαγγελματίας μουσικός.

Ο  Αθουσάκης Αντώνης με την  ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία του θα πλαισιώσει την όμορφη βραδιά. Απόψε στο Αλσύλλιο – Κούλε Μοιρών.

Το κέρασμα της βραδιάς θα γίνει από τον εξωραϊστικό Σύλλογο Καπαριανών.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Όλοι μαζί μπορούμε γιατί όλοι μαζί θέλουμε!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche degli studi dell’ Universita’ di Napoli “Federico II”]

 

  26 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα