Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελίου

mesaralive.gr  22 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελίου

Ένα κολοσσιαίο έργο για την Κρήτη, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης


Ο λόγος φυσικά για το έργο του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, που παρά τις αντιδράσεις και τον έντονο προβληματισμό (για την χρησιμότητα του και τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις στην Κρήτη) πάει σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Εκεί ξεκινά σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που φέρνει προς κύρωση τη σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο. 
Εισηγητής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστεί ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης, που αφορά στην κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου Διεθνούς Αερολιμένα , καθώς και μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών συνδέσεων, υπογράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: "Με τη σύμβαση αυτή υλοποιείται μια προσπάθεια που άρχισε ήδη από τη δεκαετία του '90, αναγνωρίζοντας από τότε τους επιχειρησιακούς περιορισμούς του υφιστάμενου αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου και την αδυναμία του να υποστεί ουσιώδεις βελτιώσεις και παρεμβάσεις". 

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αεροδρομίου ορίζεται συμβατικά στους 60 μήνες από την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης. 

Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει η κοινοπραξία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Α.Ε» στην οποία συμμετέχουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ινδική GMR Airports Limited.

 

mesaralive.gr  22 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα