Κρίσιμη περίοδος για το δρόμο της Μεσσαράς

ΠΑΤΡΙΣ  13 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κρίσιμη περίοδος για το δρόμο της Μεσσαράς

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του δρόμου της Μεσσαράς, που βρίσκεται υπό επιτήρηση καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κλιμάκιο της διαχειριστικής Αρχής το οποίο θα πραγματοποιήσει έκθεση αυτοψίας, η οποία και θα κρίνει την τελική έκβαση των πραγμάτων καθώς τέλος του μήνα λήγει τελεσίδικα η καταληκτήρια ημερομηνία παράδοσής του.

Αυτές είναι οι πιο δύσκολες μέρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπερπροσπάθεια ώστε 31 Μαρτίου να έχει παραδοθεί το έργο με τρόπο ώστε να μην κινδυνεύσει η απένταξή του. Το κλιμάκιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του ως τις 27 του μήνα και να προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου εκεί θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Ουσιαστικά όλο το έργο προχωρά μέσα σε μια απίστευτη ισορροπία τρόμου, σε σχέση με τους χρόνους, το εύρος των εργασιών την αποκατάσταση των αστοχιών και μια σειρά ζητήματα που εκκρεμούν, αλλά εκτιμάται ότι είναι διαχειρίσιμα.

Όπως εξηγεί ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Φώτης Καζάσης, ο οποίος χθες πραγματοποίησε νέα αυτοψία στην περιοχή, το έργο έχει πάρει μια πολύ καλή μορφή και ακριβώς επειδή είμαστε στην τελική ευθεία, κλιμακώνουμε την πίεση και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και τα εργαλεία που μας δίνει ο κώδικας δημοσίων έργων, προς τον ανάδοχο προκειμένου να παραδοθεί στις 31 Μαρτίου.

Όπως προκύπτει σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του έργου ο κεντρικός κλάδος από την Πρινιά μέχρι τον κόμβο της Γέργερης είναι σε πολύ καλή πορεία σε ότι αφορά στην εξέλιξη των εργασιών, έχει ολοκληρωθεί η σήραγγα, όλη η γέφυρα πλην των πεζοδρομίων και ο κυκλικός κόμβος προχωράει. Ουσιαστικά ο στόχος που έχει τεθεί είναι να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του κεντρικού κλάδου, που ακόμα  και αν δεν δοθεί στην κυκλοφορία στο σύνολό του, προκύπτει μια ολοκληρωμένη εικόνα του έργου που θα αποτρέπει τον κίνδυνο της απένταξης.

Παράλληλα γίνεται ένας αγώνας προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αστοχίες και οι καταρρεύσεις που έχουν καταγραφεί, με υποστηρικτικές εργασίες.

Όλα αυτά τα δεδομένα αναδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το έργο προχωρά μέσα από σοβαρές δυσκολίες, των οποίων ο βαθμός κορυφώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτηματικά σε σχέση με τη λειτουργικότητα του έργου μέχρι την τελική ημερομηνία παράδοσής του που είναι τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΟΑΚ δεν τίθεται ζήτημα απένταξης του έργου καθώς αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να κατακτηθεί, με την έννοια ότι η κεντρική αρτηρία θα έχει ολοκληρωθεί σε σχέση με τις βασικές εργασίες που προϋποθέτει η κατασκευή της.

 

ΠΑΤΡΙΣ  13 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα